CRYOLIPOLYSE
WAT IS CRYOLIPOLYSE?


Cryolipolyse is een veilige manier om hardnekkig vet te verwijderen door de bevriezing van vetcellen. Na het bevriezen van de vetcellen worden deze op een natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam. Met cryolipolyse bereik je zonder operatie een zichtbaar blijvend resultaat.

 

CRYOLIPOLYSE: VET VERWIJDEREN ZONDER OPERATIE!

De cryolipolyse behandeling is ontwikkeld door wetenschappers aan Massachusetts General Hospital in Boston, een opleidingsziekenhuis van de Harvard Medical School. Zij ontdekten dat vetcellen aangetast kunnen worden door kou. Dit leidde tot de ontwikkeling van een innovatief koelingsproces waarbij de vetcellen onder de huid sterk worden afgekoeld. Zodra je de behandelde vetcellen bevriest, sterven ze af en worden ze in de periode na de behandeling op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd. Hierdoor verdwijnt de vetcel permanent uit het lichaam. De procedure is heel precies toe te passen en bovendien zeer veilig.


HOE WERKT HET?


1. HET CRYOLIPOLYSE BEHANDELPLAN

Tijdens de eerste (gratis) intake bepaalt u behandelaar of de Cryolipolyse behandeling voor jou geschikt is. Door middel van cyrolipolyse worden de vetcellen behandelt die tussen de opperhuid en de spieren liggen. Cryolipolyse is niet geschikt om visceraal vet (orgaanvet) te behandelen. Dit vet is alleen te verminderen door veel lichaamsbeweging en een gezonde voeding.
Samen met jou behandelaar stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op. Hierin staat precies vermeld welke plaatsen op jouw lichaam behandeld kunnen worden met ons toestel en wat de uiteindelijke kosten zijn.

 

2. HET AANBRENGEN VAN DE APPLICATOR

Voorafgaand aan de cryolipolyse behandeling markeren we de plekken die behandeld gaan worden met een speciale huidstift. Daarna plaatsen we de applicator op het te behandelen gebied. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid, inclusief de onderhuidse vetlaag, in de applicator gezogen waarna het koelen (cryolipolyse) begint. Tijdens de behandeling kun je gerust een tijdschrift lezen, je mail checken of gewoon even heerlijk relaxen.

 

3. HET KOELEN VAN DE VETCELLEN

Gedurende 35-45 minuten worden de vetcellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van -11 graden. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse. Na 35 minuten wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied twee minuten lang intensief gemasseerd. De huid kan een rode kleur hebben. Dit verdwijnt vaak binnen een half uur.

 

4. DE NATUURLIJKE AFVOER VAN DE VETCELLEN

Na de Cryolipolyse behandeling worden de vetcellen door je lichaam gezien als afwijkend en sterven af. Dit proces heet apoptose. De afgebroken vetcellen worden gedurende 8 tot 12 weken na je behandeling op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd. Hierin verschilt Cryolipolyse van Liposuctie waarbij de vetcellen op een niet natuurlijke manier worden verwijderd. Eenmaal verwijderde vetcellen keren niet meer terug.

 

5. ZICHTBAAR RESULTAAT

Minimaal 8 weken na je cryolipolyse behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van afvoeren gaat door tot 16 weken na onze behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt, heeft je huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen en langzaam mee terug te bewegen.

 

6. WENNEN AAN JE NIEUWE LOOK

Tijdens de controleafspraak, die plaatsvindt rond 12 weken na de behandeling, maken wij wederom foto’s. Samen bekijken we de foto’s van voor en na de behandeling en bespreken we het resultaat. Soms is het even wennen aan je nieuwe, slankere look.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

 • Geen operatie
 • Geen hersteltijd
 • Geen narcose of verdoving nodig
 • Bewezen veilig
 • Vetcellen verdwijnen voorgoed
 • FDA goedgekeurd 
 • Al 11 miljoen behandelingen wereldwijd 
 • Vrijblijvend consult

 

WELKE ZONES KAN IK BEHANDELEN?

 • Buikvet verwijderen
 • Armvet verwijderen
 • Bovenbeen vet kwijtraken
 • Rugvet verwijderen
 • Onderkin weghalen
 • Heupvet verwijderen
 • Lovehandles verwijderen
 • Taille vet verwijderen
 • Knievet verwijderen

WELKE BEHANDELING IS GESCHIKT VOOR MIJ? CRYOLIPOLYSE OF EMS RESHAPE?


Hoewel het proces voor Cryolipolyse en EMS Reshape zeer verschillend is, is het doel van beide methodes over het algemeen hetzelfde: helpen bij het contouren van uw lichaam.

Cryolipolyse is een niet-invasieve vet vermindering behandeling die cryolipolysis – ookwel het bevriezen van vet – gebruikt om vetcellen in het lichaam te bevriezen en te elimineren. Volgens de oprichters van Cryolipolyse, resulteert één enkele Cryolipolyse-behandeling in gemiddeld 20-25% vermindering van vet. “Door een constante [lage] temperatuur te handhaven tijdens de behandeling, wordt warmte onttrokken aan vetcellen, waardoor celdood wordt geïnduceerd”, legt Dr. Germain uit. “Deze vetcellen worden dan geëlimineerd via het natuurlijke metabolische proces van het lichaam. De dode vette cellen worden opgeslokt door macrophages [de vuilnismannen van het lichaam], en deze macrophages worden dan afgedragen via het lymfatische systeem, door de lever gefilterd en als afval afgescheiden.” 

EMS RESHAPE  daarentegen berust op elektromagnetische velden met hoge intensiteit om maximale spiercontracties te stimuleren. Deze samentrekkingen zijn intenser dan wat je lichaam kan produceren met vrijwillige samentrekkingen, en Emsculpt helpt om nieuwe spiervezels te bouwen en om je bestaande spiervezels te versterken. Bovendien maakt de nieuwste versie genaamd Emsculpt Neo ook gebruik van warmte om vetverbranding te stimuleren.

 

Doet Cryolipolsye of EMS Reshape pijn?

Een andere factor die je moet overwegen bij het kiezen van een medische behandeling is natuurlijk hoeveel pijn je zult ondervinden tijdens het behandelproces. Cryolipolyse resulteert in meer ongemak in het begin en tijdens de herstelfase, waarbij sommige patiënten de behandelde gebieden erg gevoelig vinden. EMS Reshape resultaten kunnen patiënten het gevoel geven alsof ze net een intensieve training hebben gehad, en dus zware spierpijn hebben. Beide behandelingen kunnen zeer verschillende gewaarwordingen veroorzaken, omdat ze gebruik maken van totaal verschillende methodes. Maar wees gerust, geen van beide procedures verhindert patiënten om hun normale activiteiten weer op te pakken. 

 

Hoe lang duurt Cryolipolyse of EMS Reshape?

Het aantal behandelingen aanbevolen binnen een bepaald tijdsbestek voor Ems Reshape vs Cryolipolyse is erg verschillend. Bij EMS Reshapet wordt aanbevolen om vier tot 8 behandelingen van 30 minuten te doen, drie tot zeven dagen uit elkaar. Zorg er dus voor dat u binnen een periode van twee weken genoeg tijd hebt om aan deze spieropbouwende procedure te besteden. Daarnaast zijn spieren iets dat u kunt blijven opbouwen, en moeten de behandelingen opgevolgd worden met regelmatige beweging en een aantal 1 tot 2 onderhoudsbehandelingen (per jaar).

Cryolipolyse duurt meestal maximaal een uur, en afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld, heb je slechts een paar behandelingen nodig om resultaten te zien. Ideale kandidaten voor Cryolipolyse zullen 2 of 4 behandelingen nodig hebben in elk gebied dat wordt behandeld.

 

Cryolipolyse en EMS Reshape resultaten

Hoewel zowel Cryolipolyse als EMS Reshape resulteren in een meer getonede lichaamsbouw, richt Cryolipolyse zich alleen op vet, terwijl EMS Reshape zich meer richt op spieren met een kleine vetvermindering component. Onderhoudsbehandelingen zijn nodig met Emsculpt, om de spieropbouw te behouden, terwijl Cryolipolyse-resultaten permanent zijn, mits er geen gewichtstoename is.

Als uw gewicht en levensstijl stabiel blijven na een van beide behandelingen, zullen de EMS Reshape-resultaten en Cryolipolyse-resultaten langdurig zijn. Door de EMS Reshape-behandeling bouwt u spieren op – en het kan zijn dat u een goed trainings regime moet aanhouden of EMS Reshape moet herhalen, eens per halfjaar of om de 8-12 maanden, om de spier opbouw te behouden. De resultaten van EMS Reshape voor de spierdefinitie zullen over het algemeen ongeveer negen maanden aanhouden, terwijl de resultaten van Cryolipolyse permanent zijn.

Het is belangrijk op te merken dat EMS-Reshape niet voor elk behandeld lichaamsdeel vetcellen kan verminderen. In gebieden zoals de buik worden specifieke parameters gebruikt die resulteren in permanent vetverlies. Voor de billen ligt de nadruk echter op spieropbouw in plaats van vetvermindering, en de behandeling is hier juist ontworpen om de spiergroei te maximaliseren terwijl vetverlies tot een minimum beperkt wordt. 

Cryolipolyse en Ems Reshape zijn twee geweldige technologieën zijn die synergetisch kunnen werken, om zowel de vetcellen te verbranden als de spieren te versterken en te tonen. Het hoeft dus geen of-of situatie te zijn. 

 

Kan je met Cryolipolyse en EMS-Reshape dezelfde gebieden behandelen?

Het gebruik van Cryolipolyse is goedgekeurd voor de kin, armen, bh vet, love handles, buik, binnenste en buitenste dijen, knieën en de rol direct onder de bil. EMS-Reshape heeft minder goedgekeurde behandelgebieden en behandelt alleen de buik, de billen, de bovenkanten van de dijen, binnenkant van de bovenbenen, de armen en de kuiten.

 

Behandelt Cryolipolyse of EMS Reshape cellulitis?

Cellulitis is vaak het gevolg van meerdere factoren: slechte bloedtoevoer, ongezond vetweefsel, verkleving van de huid met diepere structuren, verhoogde huidverslapping, enzovoort. Cryolipolyse en Ems-Reshape kunnen helpen om een deel van het ongezonde vetweefsel te verminderen, terwijl EMS-Reshape ook kan helpen om de bloedtoevoer te vergroten door meer spieren op te bouwen.

Deze apparaten zijn echter niet gebouwd tegen Cellulitis en zijn dus niet per se gunstig voor het intens strakker maken van de huid. Voor cellulitis worden deze procedures vaak gecombineerd met andere procedures die de doorbloeding verbeteren, de huid strakker maken en de verkleving tussen de huid en diepere structuren opheffen.

 

Hebben Cryolipolyse en EMS Reshape dezelfde bijwerkingen?

Hoewel zowel Cryolipolyse en Ems Reshape geen hersteltijd nodig hebben, zijn bijwerkingen nog steeds mogelijk.
Cryolipolyse bijwerkingen kunnen zijn: 

 • Roodheid 

 • Zwelling 

 • Gevoeligheid 

 • Blauwe plekken of jeuk gedurende een paar dagen tot enkele weken na de behandeling. 

 • Voor Cryolipolyse uitgevoerd op de kin, hebben patiënten gemeld dat ze een vol gevoel achter in hun keel hebben gedurende maximaal twee weken. 

EMS Reshape daarentegen resulteert doorgaans alleen in een pijnlijke plek in het behandelde gebied na de sessie, alsof u net een bijzonder zware training heeft gehad en spierpijn heeft. Studies tonen aan dat deze pijn binnen één tot twee dagen verdwijnt. 

 

Ben ik een goede kandidaat voor Cryolipolyse of EMS Reshape? 

Helaas kan niet iedereen baat hebben bij een van deze apparaten. Om zinvolle veranderingen te zien, moet u dichtbij uw ideale lichaamsgewicht zijn en geen zwaar overgewicht hebben(d.w.z. een body mass index, of BMI, van 28 of minder hebben). Voor mensen met een hogere BMI zullen er meerdere behandelingen nodig zijn, en andere behandelingsopties kunnen meer effect hebben.

Als u binnen het ideale BMI-bereik valt en nog steeds niet kunt beslissen, kan deze omschrijving u wellicht helpen: Cryolipolyse is ontworpen voor iemand die dicht bij zijn ideale gewicht zit en een gezond dieet volgt, maar een lichaamsdeel met hardnekkig vet heeft dat niet wil verdwijnen, ondanks zijn inspanningen. EMS Reshape is het beste voor iemand die de definitie van zijn spieren in bepaalde gebieden wil verbeteren en vergroten.

 
TARIEVEN CRYOLIPOLYSE TARIEVEN
1 PLAATSING € 130,00 (per behandeling)
2 PLAATSINGEN € 170,00 (per behandeling)
3 PLAATSINGEN € 220,00 (per behandeling)
4 PLAATSINGEN € 270,00 (per behandeling)

TARIEVEN CRYOLIPOLYSE PAKKETEN TARIEVEN
CRYOLIPOLYSE PAKKET 3 BEHANDELINGEN 2 PLAATSINGEN NAAR KEUZE (-10% KORTING ) € 450,00
CRYOLIPOLYSE PAKKET 6 BEHANDELINGEN 2 PLAATSINGEN NAAR KEUZE (-15% KORTING) € 850,00
CRYOLIPOLYSE PAKKET 3 BEHANDELINGEN 4 PLAATSINGEN NAAR KEUZE (-10% KORTING) € 720,00
CRYOLIPOLYSE PAKKET 6 BEHANDELINGEN 4 PLAATSINGEN NAAR KEUZE (-15% KORTING) € 1350,00

RESULTATEN CRYOLIPOLYSETwijfel je nog steeds of deze behandeling geschikt is voor jou? 

boek dan vrijblijvend en gratis een intake gesprek zodat we een behandelplan op maat kunnen make om jou wensen te voldoen.

het bovenstaande aantal genoemde behandeling is een indicatie en kan zowel lager als hoger uitvallen afhankelijk van jou lichaamsbouw, vetpercentage en gewicht.