LASERONTHARING
Hoe gaat het in zijn werk?

Door middel van laser ontharen worden de eiwitcellen in het haarzakje gestold door de warmte van de laser. Hierdoor wordt het haarzakje kapot gemaakt zodat het haarzakje geen nieuwe haar meer kan aanmaken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij laser ontharen?

Bij laser ontharen door middel van de ons vernieuwd toestel heb je gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Dit komt doordat we van nature te maken hebben met verschillende groeifasen. Namelijk de groeifase (anagene fase), overgangsfase (katagene fase) en rust en uitvalfase (telogene fase). Als de haar zich in de anagene bevind kan de haar definitief verwijderd worden. Per behandeling is dit gemiddeld tussen de 5% en 20% van het oppervlak wat op dit moment verwijderd wordt.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op definitief ontharen?

Voor de behandeling dienen de haartjes geschoren te worden. Dit komt omdat de haren pigment bevatten, dit noemen we bij laser behandelingen een chromofoor. Bij laser behandelingen hebben we chromoforen ( targets) nodig om tot resultaat te komen. Als het haartje boven de huid uitsteekt dan ziet de laser gelijk het pigment op de huid in plaats van dat we juist de laser in het haar zakje willen hebben. Dus de haren dienen een dag van te voren geschoren te worden. Om deze reden mag er ook niet meer geharst of geëpileerd worden. Het haarzakje is dan leeg en daardoor ziet de laser geen pigment waardoor er geen resultaat zal zijn.

Mag mijn huid zongebruind zijn bij laseren?

Daarnaast is het erg belangrijk dat de huid waarop gelaserd wordt niet zongebruind is. Dat betekend ook geen zonnebank of spraytan. Hierdoor komen er namelijk actieve pigment cellen op de huid waardoor de laser eerst het actieve pigment ziet in plaats van het pigment van het haarzakje, waardoor verbranding van de huid kan ontstaan. Communicatie met mij of uw behandelend specialiste is van groot belang om altijd een veilige behandeling te kunnen ondergaan.

Hoe kan ik me het best voorbereiden op een laser behandeling:

– Zorg dat u de haren 1 dag van te voren scheert
– Zorg dat uw huid niet zongebruind is of een spraytan bevat
– Zorg ervoor dat u minimaal 6 weken niet meer geharst of gepileerd heeft.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een normale reactie op de sterke hitte die de laser in de haarwortel gebracht heeft, dit zal snel verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden wordt er een verkoelende gel aangebracht die je zelf mag verwijderen als de huid weer rustig is. Plan geen belangrijke dingen direct na de behandeling, omdat je niet weet hoe sterk de huid reageert.

Na 1 of 2 weken zul je zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien, als je dit storend vindt kun je deze haren scheren, je mag ze ook laten zitten, ze vallen er vanzelf uit.

Wie kan er behandeld worden?

Eigenlijk bijna alle huidtypes en haarsoorten van mannen en vrouwen!
Er zijn echter een paar uitzonderingen, lichte en dunne donshaartjes en harde witte/grijze haren reageren niet goed op de laser, dit omdat zij bijna geen pigment hebben. Ook negroïde huidtypes reageren anders, omdat de huid zelf veel pigment bevat. Mocht je twijfelen of jouw huid geschikt is voor een laserbehandeling, aarzel dan niet en neem contact met ons op via +32 489 24 98 93 zodat wij dit samen kunnen overleggen. Uiteraard beoordelen wij voorafgaand aan de behandeling de huid en haarsoort en overleggen met je wat je van de laserbehandeling mag verwachten.

Zijn er nog speciale instructies voor of na de behandeling?

 • Gebruik geen producten op het behandelde gebied behalve de u aangeraden cooling gel of een zonnebrandcrème met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) wanneer je in de zon loopt. Je mag het gebied met zachte reiniging wassen maar niet scrubben.
 • Je mag met het behandelde gebied niet in de zon, niet op de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 4 weken voor en na je behandeling.
 • Na 1 of 2 weken zullen de behandelde haren uitgroeien, je mag scheren (hoeft niet), de haartjes vallen er vanzelf uit.
 • Tussen de behandelingen in mag je niet harsen of uittrekken met pincet, alleen scheren is toegestaan. Voor de eerste behandeling mag je 6 weken niet epileren of harsen.
 • Laat de huid na de behandeling met rust, ga niet pulken.

Wat kan ik verwachten als resultaat?

Je kunt rekenen op een haarreductie van 80 tot 90 procent. Zelfs voor de meest gevoelige huidtypes een ideale oplossing. Je bent dus zeker van een goede behandeling met optimale resultaten. Na de laserontharings behandelingen bent u 80% tot 90%  haarloos. Wij staan in onze kliniek voor eerlijkheid en transparantie. Het komt helaas maar weinig voor, dat we de haargroei de volledige 100% kunnen reduceren. Er zullen altijd nog enkele haren achterblijven. Maar dit zijn dan vaak de hele dunne haren die het laserlicht niet meer goed kunnen absorberen. Die haren zijn vaak zo dun dat ze ook allang niet meer storend zijn. Wij adviseren dan ook wel om één keer per jaar voor een onderhoudsbehandeling te komen voor de enkele ‘’restharen’’.

Daarnaast kunnen er onder invloed van hormonen (testosteron) ‘slapende’ haarzakjes geactiveerd worden, waardoor er nieuwe haren kunnen ontstaan. Deze nieuwe haren kunnen vervolgens gewoon weer met laser verwijderd worden.

Wat zijn de voordelen?

 • Relatief korte behandeltijd

 • Bewezen veilig

 • Langdurig resultaat

 • Geschikt voor alle huidtypes

 • Slechts 6/8 Behandelingen

 • Geen huidirritaties meer!

Tarieven & Pakketten

BEHANDELZONE TARIEVEN LASERONTHARING
OKSELS € 45,00 PER SESSIE
ONDER OF BOVENARMEN € 60,00 PER SESSIE
GEHELE ARMEN € 11O,00 PER SESSIE
HANDEN OF VOETEN € 35,00 PER SESSIE
ONDER OF BOVENBENEN € 80,00 PER SESSIE
GEHELE BENEN €120,00 PER SESSIE
BIKINILIJN € 40,00 PER SESSIE
GEHELE SCHAAMSTREEK € 69,00 PER SESSIE
BILNAAD € 35,00 PER SESSIE
BILLEN € 50,00 PER SESSIE
NAVELSTREEP € 35,00 PER SESSIE
BUIK € 80,00 PER SESSIE
KIM K NEKLIJN € 49,00 PER SESSIE
KIN/HALS € 39,00 PER SESSIE
BOVENLIP € 25,00 PER SESSIE
GELAAT INCL BAKKEBAARD € 55,00 PER SESSIE
ONDER OF BOVENRUG € 60,00 PER SESSIE
VOLLEDIGE RUG EXCL SCHOUDERS € 109,00 PER SESSIE
VOLLEDIGE RUG INCL SCHOUDERS € 129,00 PER SESSIE
BORSTKAS € 80,00 PER SESSIE
HALS € 45,00 PER SESSIE
WANGEN € 45,00 PER SESSIE
NEK € 45,00 PER SESSIE
SPECIAL PACKAGES TARIEVEN
SILVER PACKAGE (oksels, onderbenen incl knieën, gehele schaamstreek, en bovenlip.) €180,00 PER SESSIE
GOLD PACKAGE (oksels, onderbenen incl knieën, onderarmen, gehele schaamstreek en bovenlip) € 220,00 PER SESSIE
DIAMOND PACKAGE (oksels, onderbenen incl knieën, onderarmen, gehele schaamstreek, bovenlip,navelstreep,kim k neklijn, boven/onderrug) € 270,00 PER SESSIE

LASERONTHARING RECENCIES