EMS RESHAPE
WAT IS EMS RESHAPE?


EMS RESHAPE is een body-sculpting procedure die spiercontracties opwekt door electromagnetische straling. De procedure wordt levert hoge-frequentie elektromagnetische energie pulsen aan het spierweefsel, waardoor er maximale spiersamentrekkingen worden gecreëerd die meer spiervezels activeren dan dat er met normale lichaamsbeweging bereikt kan worden. Daardoor zal de procedure kunnen helpen bij het opbouwen van spieren en verbranden van vet.

Deze niet-chirurgische behandeling kan de grote spiergroepen van de buik en de billen, maar ook van kleinere lichaamsdelen, zoals de bovenarmen, de dijen en de kuiten, strakker maken, versterken en verstevigen. De behandeling vermindert vetweefsels en kan ervoor zorgen dat vet vermindert en spiermassa toeneemt. Het resultaat is een grotere spierdefinitie en een strakkere omtrek, mits er natuurlijk een gezonde levensstijl naast wordt aangehouden.

EMS RESHAPE, gelanceerd in het najaar van 2020, is een eenzelfde soort apparaat met verbeterde technologie (die tot 20% meer elektromagnetische pulsen afgeeft dan de eerdere versie) en die combineert met radiofrequentie-energie (RF) in de vorm van warmte, om effectiever de vetcellen te kunnen verbranden.

EMS RESHAPE kan dezelfde gebieden behandelen als het originele apparaat. De behandeling van de billen, armen en kuiten wordt meestal zonder warmte gedaan, om het volumeverlies te vermijden dat met vetvermindering gepaard zou gaan.

Er worden vier tot 8 sessies aanbevolen over een periode van twee tot vier weken, meestal met een tussenpoos van twee tot vijf dagen.

Ook kunnen deze behandelingen helpen na de zwangerschap. Beide apparaten kunnen namelijk spierscheuring in de buikspieren verminderen, een symptoom van diastasis recti, een aandoening waarbij de buikspieren loslaten en zich scheiden, wat vaak gebeurt tijdens een zwangerschap. Het is de enige niet-chirurgische behandeling waarvan is aangetoond dat het doeltreffend is voor de behandeling van een buikspier scheiding (diastase).

Voordelen

  • De behandelingen zijn niet-chirurgisch, er is geen verdoving nodig en er is geen hersteltijd nodig na de behandeling.
  • Beide behandelingen kunnen zowel spieren verstevigen als vet verminderen.
  • Het kan een goede optie zijn voor mensen die niet veel overtollig vet hebben, maar vooral een meer getonede, gedefinieerde lichaamsbouw en sterkere spieren willen.
  • EMS RESHAPE biedt betere resultaten op het gebied van spieropbouw en vetreductie; ook schijnt het effectiever te zijn voor vet vermindering dan cryolipolyse behandelingen zoals Cryolipolyse.
  • Slechts vier behandelingen kunnen al duidelijk zichtbare resultaten opleveren.

EMS RESHAPE RESULTATEN


Klinische studies uitgevoerd door de fabrikant van EMS Reshape, tonen reducties in taille omvang en vet aan en een toename in spiermassa met het originele Ems reshape apparaat. In een onderzoek in verschillende onderzoekscentra meldden patiënten die aanvankelijk niet tevreden waren met de vorm van hun billen een verbetering van 85% na vier behandelingen, waarbij ze opmerkten dat hun billen meer gelift en steviger aanvoelden. Uit het onderzoek bleek ook dat de taille omvang van de mensen na vier behandelingen door de behandeling met gemiddeld 3,29 centimeter was afgenomen. Drie maanden later was hun taille omvang zelfs nog meer geslonken – in totaal 4,37 cm. Er moet echter wel opgemerkt worden dat deze resultaten voortkomen uit de studies van de fabrikant van het apparaat, en zij altijd positief zullen zijn over hun product.


WIE IS EEN GOEDE KANDIDAAT VOOR EMS RESHAPE?


Ems reshape werkt het beste voor mensen die minder dan een centimeter “knijpbaar” (wat je goed tussen je duim en wijsvinger kunt vastpakken) vet in het te behandelende gebied hebben. Daarnaast is de ideale kandidaat iemand die op zoek is naar sterkere spieren en een sterkere core, die strakker wil zijn en wat vet wil verminderen maar geen overgewicht heeft.

Cryolipolyse daarentegen, zegt patiënten te kunnen behandelen met een BMI tot 30. Dit is veel hoger dan de meeste andere niet-chirurgische behandelingen.

Geen van beide behandelingen is bedoeld om de huid strakker te maken. Als je last hebt van huidverslapping, kan een chirurgische body lift (om overtollige huid te verwijderen) een effectievere optie zijn. Het verbetert ook niet het uiterlijk van cellulitis; als dit je eerste zorg is, zou een cuppingkuur of bindweefselmassage een betere optie zijn. Bovendien zal je een gezonde levensstijl moeten aanhouden als je een strak en gedefinieerd lichaam wilt (behouden).


HOE SNEL ZIE JE RESULTAAT NA EEN EMS RESHAPE BEHANDELING?


Mensen die relatief fit zijn, kunnen al verbeteringen zien na slechts één behandelingssessie.

Na de aanbevolen vier tot 8 sessies zouden goede kandidaten zich sterker moeten voelen en meer spierkracht en minder vet in de behandelde zones moeten zien, met de best zichtbare resultaten na drie maanden.

Het kan langer duren voordat de uiteindelijke resultaten zichtbaar zijn, vooral in gebieden met meer vet. Spieren opbouwen kost tijd. De spieren worden in de loop van de behandelingen opgebouwd. Apoptose – de afbraak van vetcellen – heeft daarnaast een paar maanden nodig. Het is hierbij natuurlijk van belang dat je – ook na de behandelingen – gezond blijft eten en voldoende blijft sporten. Je kunt beter een gezonde levensstijl aanhouden na je  behandelingsreeks, en dan eventueel terugkeren voor onderhoudsbehandelingen zes maanden tot een jaar na de behandeling.


WAT ZIJN DE PRIJZEN VOOR EEN EMS RESHAPE BEHANDELING?


EMS RESHAPE PRIJS
1 PLAATSING €49,00
2 PLAATSINGEN €99,00
EMS RESHAPE PAKKETTEN PRIJS
PAKKET 8 BEHANDELINGEN 1 PLAATSING NAAR KEUZE (-10% KORTING + 1 SESSIE GRATIS) €350,00
PAKKET 8 BEHANDELINGEN 2 PLAATSINGEN NAAR KEUZE (-10% KORTING + 1 SESSIE GRATIS) €710,00

TUSSENTIJDSE RESULTATEN EMS RESHAPE